2015. jan 09.

Csirkemellsonka házilag

írta: retepudjah
Csirkemellsonka házilag

Hozzávalók:

- 250 g csirkemell
- ízlés szerint só, bors, delikát, fokhagymakrém és/vagy erőspaprika

Elkészítés:

  • A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
  •  Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük.
  • Mondanom sem kell, hogy a bolti elbújhat mellette és sokkal olcsóbb, mint egy jó minőségű csirkemell sonka.

Kövess Facebookos oldalamon és kövesd mindennapjaimat Instagram profilomon.

 

Szólj hozzá